Skip to content

Lehtisalin omatoimiaika

Lehtisalin omatoimiaika otettiin käyttöön 1.9.2021.

Lehtisalia voi käyttää omatoimisesti:

ma-to 07-21
pe 07-18
la-su 07-16

Sulkeutumisaikaan asiakkaan pitää poistua lehtisalista.

Huolehdi omatoimiaikana, että ovi menee lukkoon.

Lehtisalin käyttöä varten asiakas tarvitsee oman kirjastokortin ja siihen kuuluvan PIN-koodin. Nämä saa kirjaston asiakaspalvelusta.

Lehtisalissa on tallentava kamera-valvonta ja hälytysjärjestelmä.
 

Miten lehtisaliin pääsee omatoimiaikana?

  • Kirjaston ulkopuolella on kirjautumislaite, joka avaa kirjaston oven asiakkaalle, kun tämä näyttää laitteelle kirjastokorttiaan ja näppäilee siihen PIN-koodinsa.
     
  • Huom! Jokainen asiakas kirjautuu sisään omalla kirjastokortillaan ja on siten vastuussa lehtisalin asiallisesta käytöstä.
     
  • Sisällä lehtisalissa on lainausautomaatti, joka toimii myös kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Automaatilla voi lainata lehtiä ja palauttaa muita lainojaan. Tietokoneet ovat käytettävissä.
     
  • Aamun lehdet (Aamulehti ja Helsingin Sanomat) voi lukea kirjastossa. Asiakaspalvelun aukiolopäivinä virkailijat hakevat lehdet, mutta muulloin ensimmäisenä lehtisaliin tuleva asiakas voi hakea ne postilaatikosta kirjaston ulkopuolelta. Postilaatikon avain löytyy korista kukkapöydältä, jonne se myös palautetaan. Lehdet jätetään niille osoitettuun paikkaan sanomalehtihyllyssä.
     
  • Omatoimikirjastossa on samat käyttösäännöt kuin kirjastossa muutenkin. Asiakas on sitoutunut noudattamaan PIKI-kirjastojen käyttösääntöjä allekirjoittaessaan kirjastokortin.
     
  • Muita asiakkaita ei saa häiritä. Pidä lehtisali siistinä.
     
  • Asiakaspalvelun aukioloaikoina henkilökunta opastaa mielellään omatoimikirjaston käytössä.