Ajankohtaista

Tietoa kirjaston sulkuajan käytännöistä

JULKAISTU 18.3.2020
Ikaalisten kaupunginkirjasto on suljettu 13.4.2020 asti valtioneuvoston linjausten mukaisesti koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Seuraavat käytännöt astuvat voimaan keskiviikkona 18. maaliskuuta, PIKI-kirjastojen yhteisen linjan mukaisesti.
 
Palautukset
Palautusluukku on sulun ajan käytössä, ja sinne voi jättää palautuksia normaalisti. Palautusluukku tyhjennetään säännöllisesti.
 
Eräpäivät (tietoa päivitetty 19.3.)
Kirjastojen sulkuaikana (18.3.-13.4.2020) erääntyvien lainojen eräpäivät on automaattisesti siirretty touko-kesäkuulle. Asiakkaat voivat tarkistaa lainansa PIKI-verkkokirjastossa tai puhelimitse kirjastosta (ma-pe klo 09-15, puh. 044 073 0133). 
 
Varaukset
Varauksia ei voi noutaa kirjastojen sulun aikana. Kaikkien varausten noutoaika siirtyy automaattisesti sulun jälkeiseen aikaan. Kirjastojen sulun aikana kannattaa välttää hyllyssä olevan aineiston varaamista, sillä varauksia ei voi noutaa ennen kuin kirjastot jälleen aukeavat. Noutamattomien varausten maksu poistetaan toistaiseksi käytöstä.
 
Kirjastomaksut
Kirjastomaksuja voi maksaa PIKI-verkkokirjastossa verkkomaksuina. Myöhästymismaksuja ei kerry kirjastojen sulkuajalta, jos asiakas uusii lainansa verkkokirjastossa tai puhelimitse.
 
Kaukopalvelu
Kaukopalvelutilauksia ei käsitellä sulkuaikana. Uudet tilaukset eivät lähde muihin kirjastoihin eikä tulleista lainoista ilmoiteta asiakkaille ennen kuin kirjasto taas aukeaa. Kaikki tilaukset pysyvät voimassa, mikäli asiakas ei ole ilmoittanut raukeamispäivää. Lainassa oleviin teoksiin kaukopalvelu hoitaa uusinnat automaattisesti.
Kaukolainapalautukset voi palauttaa kirjaston palautusluukkuun.
 
E-aineistot
Osaa kirjaston palveluista voi käyttää kotoa käsin. Tutustu e-kirjoihin ja muihin etäkäytettäviin e-aineistoihin PIKI-verkkokirjaston vinkeillä. Parhaillaan on käynnissä myös valtakunnallinen Koko kansa lukee -kampanja, jossa muutamia e-kirjoja on vapaasti kaikkien luettavissa 5.4. saakka.
 
Tapahtumat
Kaikki kirjaston tapahtumat on peruttu toukokuun 2020 loppuun saakka.
 
 
Ikaalisten kaupunginkirjasto
(Poppelikatu 10, 39500 IKAALINEN)
puh. 044 073 0133
kirjasto@ikaalinen.fi
https://ikaalinen.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/
facebook.com/ikaalistenkirjasto
instagram.com/ikaalistenkirjasto
 
*********************************************
_


_

KIRJASTOKINO on nyt käytössä myös 143A-alkuisilla korteilla

Vuoden vaihteessa Kirjastokino-palvelu alkoi toimia kaikissa PIKI-kirjastoissa. Kirjautumisessa tarvitset kirjastokortin numeron sekä siihen liitetyn nelinumeroisen tunnusluvun. Ikaalisten korteista toimivat 143A-alkuiset; ota yhteyttä kirjastoon jos sinulla on vanhempi kortti (esim. 143L-alkuinen numero) ja haluat käyttää Kirjastokinoa.
 
Palvelun osoite on www.kirjastokino.fi/fi/.
 
Kirjastokinossa on niin koti- kuin ulkomaisiakin elokuvia, lyhytelokuvia, harrastevideoita ja dokumentteja. Tarjontaa on myös lapsille. Elokuvia on helppo hakea tai selailla valmiista kategorioista.
 
Koska Kirjastokinossa on sisältöjä eri ikärajoilla, palvelu tarkistaa asiakkaan iän kirjastojärjestelmästä kirjautumisen yhteydessä. Asiakas voi katsoa palvelussa vain niitä elokuvia, joita hän saa ikänsä puolesta katsoa.
 
Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa sekä tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta.
 
Lue lisää KirjastoKinon sivuilta Usein kysyttyjä kysymyksiä – UKK.
_

Myös Ikaalisten kirjaston maksuja voi nyt maksaa verkossa

Kaikki PIKI-kirjastot ovat ottaneet käyttöön verkkomaksamisen. Maksaaksesi kirjastomaksuja verkossa, sinulla pitää olla sähköpostiosoite Omat tiedot -sivun Kirjastokortin yhteystiedot -kohdassa. Yhteen kuntaan menevä maksu voi koostua pienemmistä maksuista, mutta yhteen kuntaan maksettavan summan on oltava vähintään 1 €. Maksaminen ei siis onnistu, jos kuntakohtainen summa jää alle euron. Voit maksaa samalla kerralla useamman kunnan maksuja. Huollettavan maksujen maksaminen. Huollettavan maksut näkyvät huoltajan maksut-sivulla ja niitä voi valita samaan maksutapahtumaan. Maksun selitekohdasta näet kenen maksusta on kyse. Lue lisää verkkomaksamisesta
 
_

Muutoksia maksuihin ja maksamiseen vuoden 2019 alussa

Uuden vuoden alku on tuomassa joitakin muutoksia Ikaalisten ja muiden Piki-kirjastojen maksuihin.Lainauskiellon raja laskee 2.1.2019 alkaen kaikissa Piki-kirjastoissa 20 eurosta 15 euroon. Kun asiakkaan velkasaldo yltää 15 euroon, hän ei voi lainata kortillaan ennen maksujen maksamista.Myös yksittäisen lainan myöhästymismaksun maksukertymän ylärajaa nostetaan. Myöhästymismaksun uusi yläraja on 9 €/laina 2.1.2019 alkaen. Aiemmin yläraja oli 5 €/laina.Verkkomaksaminen on tulossa mahdolliseksi vuoden 2019 alkupuolella myös Ikaalisten kirjaston maksujen osalta. Pankkikortilla maksaminen on ollut käytössä jo jonkin aikaa.
 
_

Sarjaliput Altin salin elokuvanäytöksiin myynnissä ainoastaan kirjastossa

Lue lisää…
_