Skip to content

Ajankohtaista

 


 


Lehtisalin omatoimiaika on alkanut, tervetuloa lukemaan lehtiä!

1.9.2021 avattiin käyttöön kirjaston lehtisalin omatoimiaika. Lehtisaliin pääsee sisään kirjastokortilla ja PIN-koodilla 
* ma-to 7-21
* pe 7-18
* la-su 7-16

Lehtisalissa on myös automaatti, jolla voi palauttaa lainoja sekä myös lainata aikakauslehtiä mukaan kotiin. Asiakastietokoneet ovat käytettävissä. Lehtisalissa on tallentava kameravalvonta.

Lue tarkemmat ohjeet tästä.

 

E-aineistot

Osaa kirjaston palveluista voi käyttää kotoa käsin. Tutustu e-kirjoihin ja muihin etäkäytettäviin e-aineistoihin PIKI-verkkokirjaston vinkeillä.

_


KIRJASTOKINO on nyt käytössä myös 143A-alkuisilla korteilla

Vuoden vaihteessa Kirjastokino-palvelu alkoi toimia kaikissa PIKI-kirjastoissa. Kirjautumisessa tarvitset kirjastokortin numeron sekä siihen liitetyn nelinumeroisen tunnusluvun. Ikaalisten korteista toimivat 143A-alkuiset; ota yhteyttä kirjastoon jos sinulla on vanhempi kortti (esim. 143L-alkuinen numero) ja haluat käyttää Kirjastokinoa.
 
Palvelun osoite on www.kirjastokino.fi/fi/.
 
Kirjastokinossa on niin koti- kuin ulkomaisiakin elokuvia, lyhytelokuvia, harrastevideoita ja dokumentteja. Tarjontaa on myös lapsille. Elokuvia on helppo hakea tai selailla valmiista kategorioista.
 
Koska Kirjastokinossa on sisältöjä eri ikärajoilla, palvelu tarkistaa asiakkaan iän kirjastojärjestelmästä kirjautumisen yhteydessä. Asiakas voi katsoa palvelussa vain niitä elokuvia, joita hän saa ikänsä puolesta katsoa.
 
Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa sekä tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta.
 
Lue lisää KirjastoKinon sivuilta Usein kysyttyjä kysymyksiä – UKK.
_

Myös Ikaalisten kirjaston maksuja voi nyt maksaa verkossa

Kaikki PIKI-kirjastot ovat ottaneet käyttöön verkkomaksamisen. Maksaaksesi kirjastomaksuja verkossa, sinulla pitää olla sähköpostiosoite Omat tiedot -sivun Kirjastokortin yhteystiedot -kohdassa. Yhteen kuntaan menevä maksu voi koostua pienemmistä maksuista, mutta yhteen kuntaan maksettavan summan on oltava vähintään 1 €. Maksaminen ei siis onnistu, jos kuntakohtainen summa jää alle euron. Voit maksaa samalla kerralla useamman kunnan maksuja. Huollettavan maksujen maksaminen. Huollettavan maksut näkyvät huoltajan maksut-sivulla ja niitä voi valita samaan maksutapahtumaan. Maksun selitekohdasta näet kenen maksusta on kyse. Lue lisää verkkomaksamisesta

 
_


Muutoksia maksuihin ja maksamiseen vuoden 2019 alussa

Uuden vuoden alku on tuomassa joitakin muutoksia Ikaalisten ja muiden Piki-kirjastojen maksuihin.Lainauskiellon raja laskee 2.1.2019 alkaen kaikissa Piki-kirjastoissa 20 eurosta 15 euroon. Kun asiakkaan velkasaldo yltää 15 euroon, hän ei voi lainata kortillaan ennen maksujen maksamista.Myös yksittäisen lainan myöhästymismaksun maksukertymän ylärajaa nostetaan. Myöhästymismaksun uusi yläraja on 9 €/laina 2.1.2019 alkaen. Aiemmin yläraja oli 5 €/laina.Verkkomaksaminen on tulossa mahdolliseksi vuoden 2019 alkupuolella myös Ikaalisten kirjaston maksujen osalta. Pankkikortilla maksaminen on ollut käytössä jo jonkin aikaa.

 
_


Sarjaliput Altin salin elokuvanäytöksiin myynnissä ainoastaan kirjastossa

Lue lisää…

_


Kirjasto Facebookissa

Used for the like, share, comment, and reaction icons
6 päivää sitten
Ikaalisten kaupunginkirjasto

Tällä viikolla ma-ke
kirjastossa käy vain käteismaksu.
... Näytä enemmänNäytä vähemmän

Muistutus - huomenna lauantaina kirjastokassi olalle ja suunta kohti kirjastoa, eikö vaan? 📚😊 Esikoululaiset ovat saaneet syksyn aikana omat kirjastokassit ja sen kunniaksi vietämmekin Kirjastokassien ulkoilutuspäivää! Luvassa satuhetkiä klo 11, klo 12 ja klo 13. Tarjolla mehua ja keksejä. Tervetuloa! ... Näytä enemmänNäytä vähemmän

Muistutus - huomenna lauantaina kirjastokassi olalle ja suunta kohti kirjastoa, eikö vaan? 📚😊 Esikoululaiset ovat saaneet syksyn aikana omat kirjastokassit ja sen kunniaksi vietämmekin Kirjastokassien ulkoilutuspäivää! Luvassa satuhetkiä klo 11, klo 12 ja klo 13. Tarjolla mehua ja keksejä. Tervetuloa!
Lataa lisää