Kulttuuritoimi

Ikaalinen on pehmeiden arvojen vireä kulttuurikaupunki. Arvot merkitsevät huolella vaalittua kulttuurimiljöötä, kaunista järvimaisemaa, turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Ikaalilainen kulttuuri on paikallisesti omaleimaista ja vahvoihin perinteisiin ja historiaan rakentuvaa. Ikaalinen tunnetaan Ikaalisten Kylpylän lisäksi Sata-Häme Soi-festivaalistaan.

Ikaalisten kaupungin kulttuuripalveluista vastaa vs. Sivistysjohtaja Tapio Ala-Rautalahti. Toimisto sijaitsee idyllisessä Wanhassa kauppalassa

YHTEYSTIEDOT:

Vt. Sivistysjohtaja
Tapio Ala-Rautalahti
tapio.ala-rautalahti@ikaalinen.fi
puh. 044 7306 115

Ikaalisten kaupungin kulttuuritoimisto
Kyrösselänkatu 8
PL 33
39501 IKAALINEN

kulttuuri@ikaalinen.fi
puh. 044 7301 212

Ikaalisten komearaitainen – käsityöperinne ja taito nykypäivään

Hanke Ikaalisten komearaitainen – käsityöperinne ja taito nykypäivään palauttaa Ikaalisten naisen kansallispuvun materiaalit, tekotavat ja kaavat historiallisten esikuvien mukaisiksi. Ekologisuus, kestävyys ja kauneus ovat tärkeitä hankkeeseen sisältyviä arvoja. Kansallispuku saa täydennystä lyhyestä päällystakista eli röijystä sekä toisesta paita- ja liivivaihtoehdosta. Tarkistustyötä valvoo Suomen käsityön museon Kansallispukukeskus.
Komearaitainen Ikaalisten naisen kansallispuku herätellään uuteen kukoistukseen. Kartoitustyön asiantuntijoina toimivat tutkija Leena Holst ja kansallispukukonsultti Taina Kangas.Kotiseutuyhdistys Ikaalinen-Seura yhdessä Ikaalisten Kalevalaisten Naisten kanssa toimivat yhteistyökumppaneina Ikaalisten naisen kansallispuvun tarkistushankkeessa. Leader Pohjois-Satakunta on myöntänyt rahoitusta EU:n maaseuturahastosta. Hankkeeseen on myönnetty tukea 30 673,44€, joka on 70 % hankkeen kokonaisrahoituksen tukikelpoisista kustannuksista.