Skip to content

Liikuntavinkkejä kotona liikkumiseen

Näille sivuille kootaan linkkejä, kuvia ja videoita, joiden avulla pystyt liikkumaan kotona, niin sisällä kuin ulkona!

 • Luontoliikuntapaikkoja Ikaalisissa ja lähialueilla! Tähän listaan on listattu erilaisia luontopolkuja, reittejä ja aktiviteettejä Ikaalisissa ja lähialueilla. Mikäli listassa on epäkohtia tai sinulla on lisätietoa/täydennettävää tai lisää kohteita listaan, lähetä tietosi osoitteeseen hanna.rahikka@ikaalinen.fi. Otan vastaan myös kuvia kohteista

Luontoliikuntakohteet 21.7.2022

 • Tähän listaan on listattu nuotiopaikkoja/laavuja/kotia Ikaalisisissa ja lähialueilla.Listan tiedot on koottu eri lähteistä käyttäen apuna Googlea ja kuntalaisten omia tietoja, ja tiedot voivat muuttua/olla vanhentuneita. Mikäli listassa on epäkohtia tai sinulla on lisätietoa/täydennettävää tai lisää kohteita listaan, lähetä tietosi osoitteeseen hanna.rahikka@ikaalinen.fi. Otan vastaan myös kuvia kohteista. Mitä enemmän tietoa kohteista on, sitä helpompi on omalle tasolle sopivaa retkipaikkaa valita. 

21.7.2022. Laavut Ja Nuotiopaikat Ikaalinen Ja Lahialueet

 • Terveysliikuntakoordinaattorin oma Facebook-sivu. Sivulle julkaistaan treenivideoita, linkkejä, vinkkejä ja tiedotteita. Myös Facebookin kautta voi kysyä apua liikuntaan ja ravitsemukseen.

https://www.facebook.com/liikuntakoordinaattori.ikaalinen

 • Terveysliikuntakoordinaattorin oma Youtube-kanava, jonne lataan jumppavideoita. Käy katsomassa ja testaa sieltä löytyvät jumpat!

https://www.youtube.com/channel/UC9vTH1wwaD4jFDOTgLARKVA

 • Ikaalisten kaupungin liikuntapalveluiden Instagram-tili. Tilille jaetaan liikuntavinkkejä, ajankohtaisia asioita, treenivideoita yms. Käyttäjätunnus: liikuntatoimi_ikaalinen     

https://www.instagram.com/liikuntatoimi_ikaalinen/                             

 • Perheperjantain idea on se, että perjantai-ilta töiden ja koulun jälkeen pyhitetään perheen yhteiselle tekemiselle. Jokainen perheen jäsen saa päättää omalla viikolla, mitä perjantai sisältää ja kaikki sitoutuvat osallistumaan toivottuun aktiviteettiin. Aktiviteetti voi olla mitä vaan: pyöräretki, pihapelejä, pulkkailu, metsäretki, uiminen, lautapelejä, kotipihalla majan tekeminen yms. Ilta kannattaa päättää yhteisellä iltapalalla, missä käydään illan tapahtumia läpi. Pienemmille lapsille voi tehdä muutamia valmiita vaihtoehtoja illan aktiviteetiksi, mistä valita. Päivähän voi toki olla vaikka tiistai, mikäli perjantai on huono ajankohta. Miltä kuulostaa, voitaisiinko teidän perheessä ottaa käyttöön Perheperjantai?                                
 • Ikäinstituutin helppo kotijumppa ikäihmisille. Jumppaan ei tarvita välineitä.

https://www.voimaavanhuuteen.fi/content/uploads/2016/06/K%C3%84VELY-KEVYM-A4-16-netti.pdf

 • Uusi maksuton kanava Koti TV aloittaa lähetykset antenni-tv-verkossa 14.12.2020 klo 11.00 kanavapaikalla 33. Koti TV tarjoaa ikäihmisille liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä. Palvelukanavan tavoitteena on tuoda ikäihmisten päivään mielekästä sisältöä, lisätä virikkeellistä toimintaa ja aktiivisuutta sekä auttaa arjen rytmityksessä. Kuntotunti aina kello 11-12. 

https://www.digita.fi/ajankohtaista/uusi-koti-tv-kanava-aloittaa-digitan-antenni-tv-verkossa-tarjoten-arkiliikuntaa-ja-muistikuntoutusta-ikaihmisille/

 • Neuvokkaan perheen jumppavinkkejä lasten kanssa temppuiluun ja jumppaamiseen. Valikoimissa mm. eläinjoogaa ja olohuonesirkusta!

https://neuvokasperhe.fi/liikkuminen/perheliikunta-kotona/

 • Ikaalisten kirjastosta voit lainata kirjastokortilla myös liikuntavälineitä. Tarjolla on mm. kahvakuulia, kävelysauvoja, lumikenkiä, kesäisiä pihapelejä, muutama gymstick yms. 

https://ikaalinen.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/palvelut/aineistot/

 • Selkäliiton Selkäkanava sivuilla on kattava listaus erilaisista jumpista. Pääpainona jumpissa on selän ja niska-hartia seudun hyvinvointi. Osaan jumpista tarvitaan väleineitä, kuten keppiä, kuminauhaa tai kahvakuulaa. Sivulta löytyy taukojumppaa, liikkuvuutta kehittävää jumppaa, tasapainoliikkeitä ja paljon muuta! Näiltä sivuilta ei tekeminen ihan heti lopu!

https://selkakanava.fi/jumppaohjeita-selalle-ja-niskalle

 • Voitas.fi on liikepankki ikäihmisten voima- ja tasapainoharjoitteluun. Palvelusta voi etsiä yksittäisiä liikkeitä tai tehdä valmiita harjoitusohjelmia. Liikkeitä tehdään istuen, seisten, matolla, välineillä ja ilman välineitä.

https://www.voitas.fi/valmiit-ohjelmat/

 • Kuntokeskusketju Fressi on avannut kaikille ilmaiseksi FressiTV:n. FressiTV tuottaa päivittäin monta livelähetystä erilaisista jumpista. Jumppia löytyy kaikentasoisille tuolijumpasta kiertoharjoitteluun. Jumpat on katsottava livenä, eli siihen aikaan kun lähetys tulee, tallenteet eivät olet enää myöhemmin katsottavissa. Osa jumpista on maksullisia.

https://www.fressi.fi/fressitv/?utm_source=etusivu

 • Myös kuntokeskusketju Elixia tarjoaa ilmaisia jumppia. Jumppia on tarjolla live-lähetyksinä tai tallenteina, joita voi katsoa koska vaan. Jumppien ohjaus on pääasiassa englanniksi. Palvelusta löytyy paljon rankkoja treenejä, joten näillä treeneillä saa varmasti hien pintaan! Kaikki liikkeet eivät välttämättä sovi aloittelijoille.

https://www.elixia.fi/campaign/train-live-with-elixia/

 • Vanhustyön Keskusliiton sivuille on koottu pitkä lista erilaisista harjoitteista, jotka sopivat ikäihmisille. Harjoitteet on koottu eri lähteistä kattavaksi tietopankiksi. Sivustolla on videoita, kuvallisia ohjeita ja sanallisia ohjeita. Löytyy tuolijumppaa, pallojumppaa, aivojumppaa ja paljon muuta!

https://www.vahvike.fi/fi/liikunta/jumppaohjeita

 • Suomen ladun sivuilta löytyy paljon vinkkejä koko perheen ulkoliikuntaan. Löytyy vinkkejä myös esimerkiksi etäopiskeluun ja tunnetaitoihin.

https://www.suomenlatu.fi/uutiset/ulkoile/2020/ulkoiluvinkkeja-lapsille-ja-perheille.html

 • Heiaheia on sovellus/nettisivu, jonka avulla voit pitää kirjaa harjoituksistasi. Palvelussa pystyy myös lisäämään ystäviä, jolloin voit kannustaa kaveria jättämällä hänen treeniinsä peukun tai kannustavan kommentin! Voit luoda omia liikunnallisia viikkotavotteita ja osallistua erilaisiin liikunnallisiin haasteisiin. Palveluun voi myös synkronoida useimmat urheilukellot ja aktiivisuusrannekkeet, jolloin treenit siirtyvät suoraan myös Heiaheiaan.

https://www.heiaheia.com/account

 • Pyöräilyleikkejä 2-12-vuotiaille -oppaassa esitellään 20 eritasoista pyöräillen toteutettavaa leikkiä, joista on iloa pihaleikeissä lasten kanssa. Leikkioppaassa lasten pyöräilyä opetellaan leikin kautta.

https://liikkuvakoulu.fi/ideat/pyöräilyleikkejä-2–12-vuotiaille-opas

 • Vinkkejä ja virikkeitä 4–12-vuotiaiden lasten motoristen taitojen harjoitteluun perheliikunnassa. Kootkaa perheelle oma perheliikuntatunti alla olevista liikkeistä!

https://mieli.fi/sites/default/files/materials_files/moto_taituri-_opas.pdf

 • Jumppahetkiä vetävät Helsingin kaupungin liikunnanohjaajat, ja kymmenen minuutin jaksot tarjoavat helposti kotona toteutettavia liikuntahetkiä erityisesti ikäihmisten ja etätöissä taukoliikuntaa kaipaavien tarpeita silmällä pitäen. Kaikki Jumppahetki-jaksot ja muutakin treenisisältöä on katsottavissa myös Yle Areenassa. Jumppahetkien sisällöt on suunniteltu sopimaan mahdollisimman suurelle osalle suomalaisia lähtötasosta tai -kunnosta riippumatta.

https://areena.yle.fi/1-50489724

 • Myös suosittu ryhmäliikuntakonsepti LES MILLS on avannut verkkosivuilleen ilmaisia jumppatallenteita. Tarjolla on muutama eri treeni mm. bodycombattia ja tanssia.

https://watch.lesmillsondemand.com/free-content

 • Sporttipankkiin on koottu yli 300 liikutaan innostavaa peliä, leikkiä ja harjoitetta.

https://sporttipankki.com/

 • Parkour Akatemia ja Sirkuskoulu ovat tehneet videoita lapsiperheille. Videoilla opetellaan parkouria, sirkustemppuja ja jumpataan yhdessä perheen kesken.

http://www.parkourakatemia.fi/kotitreeni/

 • Geokätköily on hauska ja seikkailullinen koko perheen harrastus. Katso linkistä, miten pääset geokätköily harrastuksessa alkuun.

https://geokätköt.fi/

 • Harrasta kotona- sivulle on koottu paljon vinkkejä lapsiperheille. Sivulta löytyy myös liikunnallisia vinkkejä esim. tanssimiseen ja sirkusteluun.

http://www.harrastakotona.fi/?fbclid=IwAR2_gYQErhdJBR-pDonG8gGfk0KtY9bfvj2Eqvkj7FjsVU_bKqZnqo9NHn0

 • Ikäinstituutin YouTube kanavalle on koottu reilut kaksikymmentä 3-5 minuutin mittaista videota. Kunnon eväät-videoiden avulla pääset matkustamaan ympäri Suomea ja tekemään samalla lihaskuntoharjoittelua.  

https://www.youtube.com/playlist?list=PLSGkbeFujqqFFP8M44o0agLqOUG6dFQWF

 • UKK-instituutin YouTube kanavalta löytyy mm. taukojumppavideoita, treenivideoita, mökkijumppavideoita, ohjeita selän itsehoitoon ja luentovideoita terveellisistä elämätavoista.

https://www.youtube.com/channel/UCPz4JIzyN8oW0lTUjVU8e7A

 • Suomen Palloliitto on koonnut sivuilleen paljon vinkkejä lapsille ja nuorille pallolliseen ja pallottomaan liikkumiseen. 

https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/vinkit-omatoimiseen-harjoitteluun

 • Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton sivuilta löytyy kattavasti materiaalia uinnin opettelua varten. Sivulta löytyy videoita, puuhakirjoja, vesileikkejä yms. kaiken ikäisille lapsille.

https://www.suh.fi/oppaat_ja_vinkit/verkkoaineistoja_etaopetukseen

 • Koululiikuntaliiton nettisivuilta löytyy vinkkejä vesiliikuntaan, palloiluun. luontoliikuntaan ja moneen muuhun liikunnalliseen tekemiseen lapsen kanssa. 

https://www.kll.fi/materiaalit

 • Mielen sivulta löytyy erilaisia rentoutusharjoituksia, joita voi tehdä ilman mitään välineitä. Tarvitset vain rauhallisen tilan. Rentoutusharjoitukset auttavat hahmottamaan omaa kehoa ja siirtämään ajatukset pois arjesta.

https://mieli.fi/fi/mielenterveys/harjoitukset

 • Myös Mielenterveystalon sivuilta löydät harjoituksia esimerkiksi rentoutumiseen ja tietoiseen läsnäoloon.

https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/itsehoito/tietoisuustaidot/Pages/harjoitukset.aspx

https://www.reumaliitto.fi/fi/reumaliitto/tule-mukaan-osallistu/jumppasali

 • Reumaliiton Jumppasalista löydät nivelystävällisiä ohjeita ja videoita liikkumiseen ja jumppaamiseen niin kotona, saunassa, uimahallissa kuin lenkkipoluillakin – apuvälineillä ja ilman.

https://www.perinneleikit.fi/leikit/

 • Perinneleikit-sivulta löydät perinteisiä liikunta- ja pihaleikkejä lapsille. Osa leikeistä on myös videomuodossa.