Skip to content

Luhalahti

Tervetuloa Luhalahteen!

Virkeä ja elinvoimainen kylämme sijaitsee kauniin Kyrösjärven itäpuolella aivan järven tuntumassa.  Luhalahdesta on matkaa Ikaalisten keskustaan reilu 30 km ja Hämeenkyröön 20 km. Tampereelle ajaa alle tunnissa. Hyvänä talvena matka Ikaalisiin lyhenee huomattavasti jäätien ansiosta. Meitä luhalahtilaisia on noin 300, ja kesä tuo meitä aina moninkertaisesti lisää kesäasukkaiden muodossa. Pienestä koostaan huolimatta kylämme on onnistunut säilyttämään oman alakoulun, joka on vihreän lipun ympäristökoulu.

Luhalahden kyläkirjan valmistumisesta tullaan tiedottamaan.  Kirjasta voi tehdä ennakkovarauksen esim. toripäivien yhteydessä. Mielenkiintoisia tarinoita on tulossa.

Luhalahti valittiin Pirkanmaan vuoden kyläksi vuonna 2008. Myös valtakunnallisessa Suomen kylätoiminta ry:n järjestämässä kyläkilpailussa Luhalahti palkittiin kunniamaininnalla.

Luhalahdessa voit asua turvallisesti luonnonhelmassa nauttien hiekkarannoista ja hyvistä kalavesistä. Myös hyvät metsästys- sienestys – ja marjamaat löytyvät läheltä. Luhalahtelaiset ovat talkoohenkisiä aitoja kyläläisiä.Aktiivisen kylätoiminnan ansiosta Luhalahdessa on paljon yhteisiä tapahtumia ympäri vuoden. Kyläläiset myös pyörittävät monia harrastuksia ja lasten kerhoja. Luhalahdesta löytyy toimintaa kesäisin varsin runsaasti.

Luhalahti-sivut:

https://luhalahti.fi/

Luhalahden kyläseura Facebookissa:

https://www.facebook.com/Luhalahden-kyl%C3%A4seura-311289686193591/