Skip to content

Riitiala

Riitialan kylä on tunnettu kauniista, mäkisistä järvimaisemistaan, lämminhenkisestä kyläyhteisöstään ja upeasta, monitoimisesta Heittolanrannastaan. Kylän tunnelman voi aistia heti Kolmostieltä poiketessaan vastaantulijoiden moikatessa tuttavallisesti ohiajavia -jos siis sattuu ketään matkallaan näkemään, sillä Riitiala tarjoaa myös seesteistä rauhaa ilman turhaa ihmistunkua. Talvisin kylän väki jäädyttää luistelukenttää yhteisiin peleihin ja luisteluhetkiin. Mäkiset peltomaisemat tarjoavat myös hyvät hiihtomaisemat ja valaistuja hiihtoreittejä on pienen ajomatkan päässä.

Kylässä on aktiivinen kyläyhdistys, joka järjestää etenkin kesäaikaan monenlaisia tapahtumia kylän parhaassa paikassa, eli Heittolanrannassa.

Heittolanranta tarjoaa hyvät uimamahdollisuudet hiekkarannalla ja laiturilla, puulämmitteisen rantasaunan, laavun, kesäkeittiön ja mm. suppilaudat yleiseen käyttöön. Rannassa on myös hyvät venepaikat veneilijöille ja jokea myöten kulkeva, vuokrattava kanoottiretki päättyy joensuistoon, Heittolanrantaan. Joen ja järven läheisyys tarjoaa myös hyvät kalastusmahdollisuudet. Riitialan metsät tarjoavat mahdollisuuden sienestykseen, marjastukseen, metsästykseen tai vaan metsässä samoiluun.

Aktiivisesta ja monipuolisesta toiminnasta kertoo esimerkiksi Ikaalisten Nouseva Voima, joka on alunperin peräisin Riitialasta.