Skip to content

Paikkatiedot – sijainti -Kolkontie

 

Kylämme sijaitsee kaupungin keskusta kaakkoispuolella, eli Ikaalisista 3 tietä etelään päin. Seuraa kolmostiellä viittaa SARKKILA. Etelässä rajanaapurina on Hämeenkyrö. Idässä rajana on  Vanha-Tampereentie, ympärillämme Kyrösjärvi. Ikaalisten keskustasta on matkaa Sikuriin 4 – 5 km, ja Kolkon perälle n. 8 km. Katso alla oleva havainnekartta.

Tampereelta on meille matkaa vain viisi penikulmaa ja matka-aika on alle tunti. Tällä hetkllä työn alla olevan kolmostien parannukset lyhentävät matka-aikaa entisestään etelän suuntaan.

Kolkontien  hoitaa ja kustannukset maksaa Ikaalisten kaupunki.  Tien hallintoa hoitaa Kolkontien tiekunta, joka järjestäytyi vuoden 2019 alusta.  Kunnosapitosopimuksen ulkopuoliset kustannukset hoitaa Sikurin _ Kolkon kylätoimikunta r.y. Tie on ympäri vuoden ajettavassa kunnossa ja talvikunnossapito toimii. Tien nimi yksityistierekisterissä on Kolkon tie ja sen yksilöllinen käyttöoikeusyksikkötunnus on Y1998-25254. Tien mahdolliset ajankohtaiset  käyttörajoitukset päivittyy valtakunnalliseen Digiroad -tiedostoon.

Tien pohja korjattiin, ja päällyste uusittiin Laajan talosta aina TYSin risteykseen asti vuoden 2018 kesällä. Alkuosaa korjattiin, alkuperäinen päällyste on yli 10 v vanhaa, mutta nyt toimii yhteydet hienosti.

 

Sikuri-Kolkko karttakuva.

 

Ihminen ajaa polkupyörällä.

Vanha musta auto.

Tiehen tehdään uutta pintaa päälle.